Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nu contează că ”afară se ieftinește”. La noi gazul trebuie să...

București: Nu contează că ”afară se ieftinește”. La noi gazul trebuie să fie mai scump! Rapid!

DISTRIBUIȚI

gaze142898 – 07032016 – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va propune Fondului Monetar Internaţional (FMI) o liberalizare timpurie a pieţei gazelor pentru consumatorii casnici, având în vedere că preţurile pe pieţele internaţionale au scăzut foarte mult, a declarat, luni, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

Practic, statul e decis să își retragă anticipat subvenționarea prețului la gaze, fapt care seva regăsi într-un tarif suplimentar pentru populație.

”Vom analiza, împreună cu FMI şi Banca Mondială, stadiul liberalizării pieţei gazelor şi vom propune o liberalizare timpurie, având în vedere că preţul gazelor pentru consumatorii casnici de pe pieţele internaţionale şi de pe bursa internă este mai mic decât cel preconizat de noi”, a spus Havrileţ, citat de Agerpres.ro.

În toamna anului trecut, preşedintele ANRE estima o scădere a preţului de producţie a gazelor naturale cu 10% până la 1 iulie 2016. Totodată, calendarul de liberalizare prevede o creştere cu 6 lei pe MWh pentru preţul gazelor plătit de consumatorii casnici începând cu această vară.

În prezent, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţie internă pentru consumatorii casnici şi pentru termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici este de 60 de lei pe MWh, potrivit Agerpres.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de noul şef al instituţiei pentru România, Reza Baqir, efectuează o vizită în România în perioada 2 – 15 martie 2016, pentru evaluarea anuală a economiei româneşti, se arată într-un comunicat al reprezentantului regional al FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.