Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nu oricine va mai vinde cartele telefonice

București: Nu oricine va mai vinde cartele telefonice

DISTRIBUIȚI

cartele-sim-prepay143379 – 31032016 – Legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deținătorii să aibă timp să își declare identitatea, a declarat, miercuri seara, la TVR, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, care a precizat că va depune toate eforturile ca această lege să fie cât mai repede dezbătută public.

            ”Legea o să aibă o perioadă de reglementare, un timp de implementare, de șase luni să spunem. Apoi o să aibă un timp de declarare. Dacă ai cartelă, o să ai un timp să-ți declari identitatea. Ar fi normal să se dea o perioadă rezonabilă de înregistrare, pentru că altfel, în ultima zi de intrare în vigoare a legii o să fie cumpărate zeci de milioane de cartele și nu are niciun efect. În momentul în care deținătorul cartelei, într-un timp rezonabil, să zicem de trei luni, nu se va înregistra…el va primi un sms: trebuie să vii sa te înregistrezi. (Înregistrarea se va face n.r) la un operator de date cu caracter personal sau la magazinele operatorului. Reglementările tehnice or să se dea prin normele metodologice”, a spus ministrul Comunicațiilor, subliniind că, în cazul celor aflați în străinătate ”am putea să găsim și o formă de semnătură electronică, de identificare la distanță”.

            Ministrul a explicat că în viitor, conform acestei legi, persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletin, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze.

            ”Ideea este în felul următor…În mod normal mă duc ca simplu cetățean și vreau să cumpăr această cartelă. Cu ajutorul buletinului se înregistrează: cod, data nașterii… Or să le vândă (cartelele n.r) cei care au acces la aceste date, cei care culeg date cu caracter personal. În momentul în care ai dreptul să vinzi această cartelă, trebuie să te înregistrezi ca operator de date cu caracter personal și trebuie să respecți legea, pentru că cei care operează cu date de acest tip trebuie să respecte niște reguli și au niște răspunderi. La acel moment, dacă este un dealer care se autorizează, el poate vinde. Dacă este un chioșc mai mic și nu dorește să se autorizeze, să respecte regulile, atunci nu văd de ce ar vinde acest serviciu. Există o lege ce reglementează corect și clar pe cei care operează cu date cu caracter personal. Și sunt răspunderi și pedepse. În momentul în care dorești să operezi cu astfel de date te înregistrezi la o autoritate responsabilă. Sunt niște relee de siguranță, niște nivele de siguranță și trebuie să le respecți. Dacă nu le respecți ești controlat, amendat etc”, a precizat Marius Bostan. – mai multe pe Agerpres.ro  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.