Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSD a lăsat peste 2.000 de pensionari fără indemnizaţii

București: PSD a lăsat peste 2.000 de pensionari fără indemnizaţii

DISTRIBUIȚI

MINISTRI_gheorghe ialomitianu3142822 – 02032016 –  Marţi, 1 martie 2016, cu ocazia dezbaterilor pe marginea proiectului de lege pentru completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, deputaţii PSD, membri ai Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, au votat, fără să ezite, împotriva unui amendament al PNL care propunea reincluderea în sistemul public de pensii a pensionarilor care, de la 1 ianuarie 2016, au fost scoşi din sistemul public şi trecuţi la casele sectoriale, pierzându-şi indemnizaţiile deoarece şi-au pierdut calitatea de pensionari în sistemul public de pensii.

Efortul bugetar pentru eliminarea discriminărilor care s-au creat în anul 2015 ar fi fost nesemnificativ, însă nici parlamentarii PSD şi nici fostul ministru al muncii nu au avut decenţa de a recunoaşte că au comis o puternică nedreptate faţă de un grup de peste 2.000 de persoane, susține deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu.

Începând cu anul 2011, toţi pensionarii militari care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite au beneficiat de indemnizaţia prevăzută de Legea nr. 8/2006, chiar dacă România era în plină criză financiară. S-a avut în vedere, chiar şi în acele perioade dificile, eliminarea oricăror discriminări între aceleaşi categorii de creatori, dar care şi-au desfăşurat activitatea în sectoare diferite. ”Sper ca până la dezbaterea proiectului de lege în plenul Camerei Deputaţilor, doamna Rovana Plumb să îşi convingă colegii de partid că dintr-o opoziţie absurdă au greşit şi au privat de dreptul la o indemnizaţie cuvenită peste 2.000 de persoane. Dacă vor vota împotriva acestui amendament, deputaţii PSD nu vor mai putea folosi niciodată sloganul Dreptate până la capăt”, mai spune fosul ministru al Finanțelor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.