Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Rizea, aparat de deputati in fata DNA

București: Rizea, aparat de deputati in fata DNA

DISTRIBUIȚI

cristian rizea142963 – 09032016 – Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi retinut, dar nu arestat potrivit hotararii luate de colegii sai. Rizea a recurs, in apararea sa, inclusiv la santajul emotional, el cerand deputatilor sa se gandeasca la faptul ca a adoptat un copil de doi ani si jumatate iar procesul de adoptie va fi incheiat abia in noiembrie. In aceste conditii arestarea sa ar putea afecta acest proces si si-ar putea pierde copilul.

Procurorii DNA au cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Cristian Rizea, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. El ar fi primit 300.000 de euro de la un om de afaceri româno-american, Lucian Colţea, pentru a interveni la RA-APPS şi la Primăria Chiajna, pentru a urgenta procedurile prin care afaceristul urma să primească un teren în Bucureşti şi unul în Chiajna. Rizea ar fi încercat de asemenea să influenţeze doi martori, promiţându-le că dacă nu vorbesc cu procurorii, vor primi un spaţiu comercial în Cotroceni, dacă Rizea ar fi ieşit primar la sectorul 5. DNA arată că Rizea ar fi primit în 2 decembrie 2009, de la omul de afaceri cu cetăţenie americană Lucian Colţea, suma de 200.000 de euro, apoi pe 6 decembrie încă 100.000 de euro, pentru a interveni în schimb la RA-APPS şi la primăria Chiajna, pentru ca acestea să urgenteze procedurile de retrocedare a unui teren dintr-o zonă rezidenţială a Bucureştiului, respectiv să obţină titlul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria Chiajna.

Cristian Rizea urma să candideze la Primăria Sectorului 5, din partea PSD, el facandu-si campanie electorala alaturi de anumite personaje dubioase de aproape un an. El a fost suspendat din functia de presedinte al organizatiei in urma unui scandal cu Robert Negoita.

Asa cum s-a intamplat si in alte cazuri, DNA ar putea solicita in cazul Rizea o cautiune, contracarand astfel votul Camerei Deputatilor. . – PROMPT MEDIA

foto:mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.