Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se vede că sunt mai mulți polițiști în stradă

București: Se vede că sunt mai mulți polițiști în stradă

DISTRIBUIȚI

politia142886 – 07032016 –  Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a realizat o analiză de etapă cu privire la activitățile derulate de la începutul acestui an, de către structurile MAI, pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin Programul de Guvernare și prin Strategia Națională de Apărare și Strategia Națională de Ordine Publică.

În ceea ce privește obiectivul prioritar de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor, s-a constatat menținerea trendului descrescător înregistrat încă din anul 2015, a numărului de infracțiuni sesizate, acestea fiind în scădere cu 8,5% față de perioada similară a anului trecut.

Faptele de natură judiciară, care reprezintă 65,2% din totalul celor sesizate, au scăzut cu mai mult de 7%, iar infracțiunile stradale au scăzut cu peste 13%.

Aceste rezultate înregistrate de la începutul acestui an sunt datorate în mare măsură suplimentării numărului de patrule care au acționat în mediul stradal.

 Din dispoziția ministrului Petre Tobă, numărul patrulelor care au acționat în stradă în luna februarie a ajuns la o medie zilnică de 4.850, în creștere cu 8 %, față de luna ianuarie. De asemenea, au fost utilizate mai multe patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi, media zilnică a acestora în luna februarie fiind de 965 pe zi.

 Același trend de diminuare a infracționalității se înregistrează și în mediul rural, unde numărul infracțiunilor a scăzut la începutul acestui an cu 3,5%, cele mai semnificative scăderi fiind înregistrate în cazul infracțiunilor de furt din curți, anexe și gospodării (o scădere cu 26,5% față de perioada similară a anului trecut).

În domeniul combaterii criminalității economico-financiare, începutul anului 2016 a fost marcat de o intensificare a acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale, Poliția Română desfășurând în luna ianuarie peste 20 de acțiuni cu efective mărite. A fost dispusă începerea urmăririi penale în peste 500 de dosare penale și s-au instituit măsuri preventive împotriva a peste 100 de persoane.

 Pentru asigurarea recuperării prejudiciului identificat, precum şi pentru scoaterea din circuitul ilegal a bunurilor ce fac obiectul infracţiunilor, angajații Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea procurorilor, au instituit măsuri asiguratorii asupra unor bunuri a căror valoare depășește 150 milioane de lei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.