Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu, acuzat că desconsideră independența editorială a TVR

București: Tăriceanu, acuzat că desconsideră independența editorială a TVR

DISTRIBUIȚI

DIVERSE_tvr42934 – 08032016 – Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, desconsideră independența editorială a Televiziunii Române, iar prin declarațiile publice pe care le susține trădează adevăratul interes pe care îl are în legătură cu funcționarea TVR: controlul politic al postului, cu interes direct în alegerile locale și parlamentare din acest an, susține Valentin Jucan, membru al CNA.

În cadrul ultimei conferințe de presă, în legătură cu situația televiziunii publice, președintele Senatului a făcut următoarea afirmație: ”(…) Pe perioada insolvenței, consiliul de administrație va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale, administratorul judiciar fiind cel care face conducerea economică a societății”

În conformitate cu Legea audiovizualului nr. 504 din 2002, republicată, art. 6, alin. 3, ”sunt interzise ingerințe de orice fel în conținutul, forma sau modalitățile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităților publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine”. De asemenea, în conformitate cu Legea 41 din 1994, republicată, privind organizarea și funcționarea SRTV și SRR, art. 8, alin. 1, ”autonomia și independența editorială a serviciilor publice de radiodifuziune și televiziune sunt garantate prin lege, iar programele acestora sunt ocrotite de orice ingerințe ale autorităților publice, precum și de influențele oricăror partide, formațiuni social-politice, sindicale, organisme comerciale și economice sau grupuri de presiune”. Mai mult, conform aceleiași legi, art. 27, Consiliul de administrație al TVR nu are nicio competență în supravegherea politicii editoriale a postului.

În acest context, Jucan îi solicită public președintelui Senatului să își revizuiască opiniile în legătură cu instituirea oficială, de această dată, a controlului politic al conținutului editorial al TVR. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.