Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Toată lumea stinge lumina

București: Toată lumea stinge lumina

DISTRIBUIȚI

ora pamantului143156  – 18032016 -.Camera Deputaţilor este, şi în acest an, partener al evenimentului ”Earth Hour – Ora Pământului în România”, derulat împreună cu Organizaţia Internaţională ”World Wide Fund for Nature”.

Pentru a marca această acţiune voluntară de protejare a mediului, iluminatul interior și exterior va fi întrerupt sâmbătă, 19 martie, între orele 20.30 și 21.30.

Camera Deputaților este partener al acestei acțiuni din 2009. Evenimentul ”Ora Pământului” a fost organizat pentru prima oară pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia şi este cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra uneia dintre cele mai importante probleme actuale, încălzirea globală.

Guvernul României se alătură și în 2016 instituţiilor publice și organizațiilor din întreaga lume care marchează ”Ora Pământului”. Sâmbătă, 19 martie, lumina în Palatul Victoria va fi stinsă timp de o oră, între 20.30 și 21.30. Acestui demers al Executivului i se alătură ministere și alte instituții guvernamentale.

Guvernul dorește să întărească astfel mesajul de implicare în gestionarea problemelor de mediu, pe care l-a transmis încă de la începutul mandatului prin prioritățile strategice și planurile de măsuri sectoriale pe care și le-a propus pentru promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul și încurajarea programelor de eficiență energetică.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, va participa, sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 20.30, la marșul pe biciclete organizat de WWF, Adevarații Veloprieteni și Skirtbike cu prilejul sărbătoririi Orei Pământului. Punctul de pornire al marșului este Parcul Izvor (Rondul bicicliștilor) și va urmări traseul Piața Unirii – Piața Victoriei, Arcul de Triumf cu punctul final Parcul Izvor. Sunt asteptați peste 1.000 de bicicliști. Totodată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului și toate instituțiile de mediu din țară se vor implica în celebrarea Orei Pământului și prin stingerea luminilor în intervalul orar 20.30- 21.30. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.