Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Condamnări în dosarele “FRONTIERA 2011”

Condamnări în dosarele “FRONTIERA 2011”

DISTRIBUIȚI

frontiera143275 – 24032016 – La 21 martie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în dosarul Moravița 2, fiind condamnate 36 de persoane (dintre cele 41 trimise în judecată), dintre care 24 la pedepse cu executare. Dintre persoanele condamnate, 15 sunt lucrători ai MAI, cea mai mare pedeapsă fiind de 4,6 ani închisoare.

În luna februarie 2011, ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coodonarea procurorului din cadrul Direcției Naționale Aticorupție au efectuat mai multe descinderi în Punctele de Trecere a Frontierei Siret, Albița, Moravița, Naidăș și Foeni pentru probarea unor infracțiuni de corupție și contrabandă. Au fost întocmite cinci dosare penale în cadrul cărora au fost trimise în judecată în total 277 de persoane, 222 dintre acestea fiind condamnate până în prezent (124 personal din MAI). Un singur dosar a rămas în lucru pe rolul instanței de judecată.

Astfel, în dosarul Moravița 1, dintre cele 68 de persoane trimise în judecată (43 lucrători ai MAI), 65 au fost condamnate prin sentință definitivă, dintre care cinci la pedepse cu executare (patru personal al MAI). Ca urmare a anchetei a rezultat că au fost comise 58 acte de contrabandă, suma percepută cu tilu de mită fiind estimată la peste 82.000 euro pentru înlesnirea traficului de țigări din Serbia, în valoare de 3,3 milioane euro. Inculpaţii din lotul Moraviţa 1 au fost obligaţi să plătească despăgubiri de peste 33 milioane lei plus penalităţi reprezentând contravaloarea ţigărilor introduse ilegal în ţară plus taxele şi accizele neplătite.

În dosarul Naidăș, dintre cele 55 de persoane trimise în judecată (36 personal al MAI), toate 55 au fost condamnate prin sentință definitivă, dintre care 14 la pedepse cu executare (trei personal al MAI).

În dosarul Siret, toate cele 66 persoane trimise în judecată (62 personal al MAI) au fost condamnate prin sentință definitivă, 48 la pedepse cu executare, toți fiind lucrători MAI.

În dosarul Albița. ultimul în care procesul penal este în curs de derulare la Curtea de Apel Iași, au fost trimise în judecată 47 de persoane, toate personal din cadrul MAI. – PROMPT MEDIA

foto:ziarelive.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.