Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Ceremonia de deschidere a exerciţiului româno-canadian de la Mihail Kogălniceanu

Constanța: Ceremonia de deschidere a exerciţiului româno-canadian de la Mihail Kogălniceanu

DISTRIBUIȚI

Militari români şi canadieni142928 – 08032016 –  Ceremonia de deschidere a exerciţiului aerian româno-canadian care se desfăşoară în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, a avut loc luni, 7 martie, în prezenţa şefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a ambasadorului Canadei în România, Joanne Lemay, şi a comandantului Diviziei 1 Canadiană, generalul-maior Dean Milner. Generalul Ciucă le-a urat succes participanţilor la exerciţiu, subliniind importanţa cooperării dintre armatele României şi Canadei atât la nivelul forţelor aeriene, cât şi la cel al forţelor terestre şi navale. ”Prin activităţile de instruire planificate în acest an vom exersa procedurile comune în facilităţile de instruire avute la dispoziţie, concomitent cu menţinerea unei prezenţe persistente a trupelor NATO la graniţa sud-estică a Alianţei”, a spus şeful Statului Major General.

Cu acest prilej, generalul Nicolae Ciucă a precizat că, în acest an, sunt planificate circa 120 de exerciţii multinaţionale, atât în ţară cât şi peste hotare, şi a mulţumit armatelor ţărilor NATO şi partenere care au decis să participe la exerciţiile organizate de România. “Îi felicit pe militarii noştri pentru dedicaţia şi profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea acestor misiuni”, a concluzionat şeful SMG.

Aproximativ 200 de militari din Forţele Aeriene Române, cu aeronave MiG-21 LanceR şi IAR-330 Puma, desfășoară, în perioada 1 martie – 10 aprilie, antrenamente specifice împreună cu un detaşament format din aproximativ 100 de militari cu patru aeronave de tip CF-18 Hornet aparţinând Forţelor Aeriene Regale Canadiene, informează MApN. –  PROMPT MEDIA

foto:mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.