Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite la Ostrov

Constanța: Trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite la Ostrov

DISTRIBUIȚI

bijuterii nedeclarate142989 – 10032016 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un cetăţean ucrainean, şofer al unui autocamion, care a încercat să introducă ilegal în România cantitatea de aproximativ trei kilograme de bijuterii confecţionate dintr-un metal galben şi alb, presupus a fi aur şi argint, fără documente legale.

La 10 martie, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Ostrov, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice un cetățean ucrainean, în vârstă de 36 de ani, conducător al unui autocamion cu numere de R. Ucraina, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse textile din Turcia pentru o societate comercială din țara sa.În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei conducătorului auto, ascunse în trei pachete învelite în folie de plastic, aproximativ 900 de bucăţi bijuterii, toate confecţionate dintr-un metal argintiu şi galben, presupus a fi aur şi argint (brăţări, inele, lănţişoare, medalioane, cercei, coliere şi un ceas), în greutate de aproximativ trei kilograme, pe care cetăţeanul ucrainean nu le declarase la intrarea în România.

Bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bijuterii şi a declarat că le-a primit de la un cetăţean turc, în oraşul Istanbul, pentru a le transporta în Ucraina. Poliţiştii de frontieră au ridicat bijuteriile în vederea confiscării, conform procedurilor legale, urmând a fi predate spre expertizare la Trezoreria Municipiului Constanţa. De asemenea, l-au amendat pe cetăţeanul ucrainean cu suma de 5.000 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.