Acasă Externe Consultări între miniștrii Comănescu și Reynders înaintea Summitului NATO de la Varşovia

Consultări între miniștrii Comănescu și Reynders înaintea Summitului NATO de la Varşovia

DISTRIBUIȚI

lazar_comanescu_Didier Reynders143182 – 22032016 –  Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la Bruxelles, o întrevedere cu omologul său belgian, Didier Reynders.

Pe agenda discuțiilor a figurat și problematica vecinătăţii estice, în special situaţia din Republica Moldova, Ucraina, relaţiile UE cu Federaţia Rusă şi acordul recent UE – Turcia. Ministrul Lazăr Comănescu a reiterat angajamentul solid şi constant acordat de România aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova şi susţinerea eforturilor acesteia în vederea redemarării agendei de reforme, subliniind, în acest context, necesitatea unei politici unitare şi ferme a Uniunii Europene în vecinătatea estică.

Interlocutorii au reafirmat interesul ambelor ţări pentru continuarea proceselor de integrare europeană. Ministrul român a subliniat progresele pe care România le-a înregistrat în domeniul economic în ultimii ani, care îndeplinesc criteriile europene în materie, şi a subliniat contribuţia României la funcţionarea spaţiului Schengen.

Cu referire la migraţie, cei doi miniştri au arătat că prioritatea rămâne punerea în aplicare a măsurilor agreate la nivelul Uniunii şi consolidarea cooperării cu partenerii externi şi au evocat importanța unei soluţii durabile prin combaterea cauzelor profunde ale fenomenului migrator.

Consultările au inclus şi subiecte de pe agenda internaţională, cu accent pe situaţia de securitate din vecinătatea sudică şi estică a UE. Cei doi miniştri au avut un schimb de vederi şi despre pregătirea deciziilor preconizate a fi adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.

În marja vizitei efectuate în Regatul Belgiei, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut şi o întrevedere cu funcţionarii români din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE). –  PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.