Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti IGSU: Nu reclamați fumătorii la 112!

IGSU: Nu reclamați fumătorii la 112!

DISTRIBUIȚI

Legea antifumat143092 – 16032016 –  Odată cu intrarea în vigoare a Legii antifumat, IGSU, Poliția, Jandarmeria și Poliția de Frontieră vor avea în vedere inclusiv aplicarea noilor prevederi prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Pompierii recomandă cetățenilor ca eventualele contravenții privind fumatul să nu se facă la numărul de urgență 112, pentru că această linie este destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.

IGSU reamintește că fumatul reprezintă inclusive una din cauzele incendiilor, fapt pentru care recomandă fumătorilor să nu arunce la întâmplare resturile de țigări și chibrituri nestinse. Statisticile arată că în 2015, 11% din incendiile din România au fost cauzate de nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor în ceea ce privește fumatul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.