Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Parlamentarii români, deciși să susțină Mărțișorul pentru a fi declarat de UNESCO ...

Parlamentarii români, deciși să susțină Mărțișorul pentru a fi declarat de UNESCO  patrimoniu cultural imaterial

DISTRIBUIȚI

 martisor142802 – 01032016 – În luna martie 2014, România, Republica Moldova, Bulgaria şi Macedonia au depus dosarul multinaţional „Practici culturale asociate zilei de 1 Martie” pentru a fi evaluat de experţii UNESCO în vederea înscrierii în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.

În 2015, Comitetul Interguvernamental al Convenţiei din 2003 a examinat dosarul şi a hotărât retrimiterea lui ţărilor parte. România, cât şi celelalte ţări care au depus acest efort, trebuie să vină în cel mai scurt timp cu o serie de completări la dosarul de candidatură pentru a finaliza procedura de înscriere.

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO îşi exprimă disponibilitatea de a oferi expertiza necesară şi sprijinul instituţional în demersul diplomatic privind efortul transfrontalier de a  introduce  Mărţişorul în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.

Comisia parlamentară pentru UNESCO va conlucra cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale pentru recunoaşterea şi păstrarea tradiţiei de început de primăvară, transmisă încă din Antichitate, de a confecţiona şi a purta mărţişorul.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.