Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Remus Cernea și Iolanda Stăniloiu atacă ”populismul religios”. Ambii sunt în campanie...

Remus Cernea și Iolanda Stăniloiu atacă ”populismul religios”. Ambii sunt în campanie electorală

DISTRIBUIȚI

Remus Cernea - Fara bani pentru biserici143042 – 14032016 -”Populismul religios manifestat pe scară largă de către politicienii români prin susținerea exagerată a bisericii trebuie înlocuit de stoparea finanțării din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului ori a construcției altor biserici noi. Totodată trebuie instituită impozitarea activităților lucrative ale cultelor și crearea unei taxe religioase ori a posibilității direcționării unui procentaj din impozit prin care fiecare credincios să își poată finanța biserica de care aparține”, susțin Ioana Stăniloiu și Remus Cernea, îîn calitate de candidați în alegerile locale din această vară.

Într-un comunicat de presă în care se pronunță, în tandem, împotriva continuării finanțării construirii Catedralei Neamului, cei doi condidați îi provoacă pe contracandidații lor să-și exprime public poziția în această problemă.

 ”După decenii de irosire a miliarde de euro în bani publici și bunuri publice pentru construcții de biserici și, în general, pentru interesele cultelor, considerăm că Bucureștiul și localitățile țării merită primari și consilieri care să stopeze astfel de practice”, scriu cei doi, punând în contrapondere cu Catedrala Mântuirii Neamului condițiile precare din spitale sau celelalte nevoi sociale.

Deși dau asigurări că respect contracandidații și că nu vor ataca pe nimeni la persoană, limitându-se la ”principii, idei și valori”, în comunicatul de presă poziția candidatului liberal Ludovic Orban este considerată greșită. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.