Acasă Social Rep. Moldova: Schimb de idei în domeniul pregătirii personalului din penitenciare

Rep. Moldova: Schimb de idei în domeniul pregătirii personalului din penitenciare

DISTRIBUIȚI

 penitenciar - curs143206 – 22032016 – Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a obținut în anul 2014 aprobarea unei linii de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul ”Learning By Doing”. Proiectul are o perioadă de derulare de trei ani și se desfășură în parteneriat cu instituții de formare profesională a personalului pentru sistemul penitenciar din Franța, Italia, Turcia, Polonia și Republica Moldova.

În conformitate cu Planul de activități al proiectului, în perioada 14 – 18 martie s-a desfăşurat cea de-a treia activitate de învăţare pe termen scurt, organizată de Departamentul Instituțiilor Penitenciare la Chișinău – Republica Moldova, întâlnire transnaţională la care au participat echipe de profesori şi specialişti din fiecare instituție parteneră în proiect. A avut loc un schimb de idei şi bune practici în domeniul pregătirii personalului de penitenciare și s-a discutat despre obţinerea de expertiză în proiectarea, desfăşurarea şi evaluarea lucrărilor practice, participarea la activităţi didactice demonstrative organizate de parteneri, conceperea unor noi capitole din Ghidul de bune practici pentru pregătirea în domeniul intervenţiei profesionale şi Ghidul de bune practici pentru pregătirea în domeniul intervenţiei în situaţii de urgenţă, vizite de lucru la unităţi penitenciare din zonă și activităţi interculturale.

Prin derularea proiectului se propune îmbunătățirea calității și relevanței ofertei de învățare în domeniul educației și formării profesionale, prin dezvoltarea de abordări noi și inovatoare, urmată de diseminarea celor mai bune practici în ceea ce privește aplicațiile practice utilizate în procesul de pregătire din instituțiile partenere de formare a personalului de penitenciare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.