Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti România se află pe ultimul loc în UE în accesarea fondurilor europene

România se află pe ultimul loc în UE în accesarea fondurilor europene

DISTRIBUIȚI

Aura Răducu142804 – 01032016 – România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, recent una din plăţile din programul regional de resurse umane fiind întreruptă, a declarat marţi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

„Una din plăţile pe programul regional de resurse umane a fost întreruptă datorită neregulilor înregistrate în anii 2012-2014. Din păcate, aceste programe au avut mari probleme de-a lungul implementării lor între 2007 şi 2015, atât la elaborarea ghidurilor, la selecţia proiectelor, cât şi la implementarea lor”, a declarat ministrul în plenul Senatului, la ora ministrului, citată de Mediafax.

De asemenea, Răducu a spus că România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte rata de absorbţie şi că foarte multe proiecte au probleme în ceea ce priveşte avizul de construcţie sau de mediu.

„Acesta este motivul, nu ştiu dacă reuşesc, dar mi-aş fi propus din tot sufletul şi am avut ocazia să pot să măresc rata de absorbţie, s-o ajut până aproape de sută la sută. Acţiuni care au fost făcute de alte state membre şi au depăşit gradul de 95%. Îmi propun să ajung măcar la gradul de 80%”, a spus Aura Răducu, potrivit sursei citate. PROMPT MEDIA

foto:capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.