Acasă Social Selecţie pentru „Tabăra de vară pentru cercetaşi” – Predeal 2016

Selecţie pentru „Tabăra de vară pentru cercetaşi” – Predeal 2016

DISTRIBUIȚI

tabara_cercetasi2143185 – 22032016 –  Concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a X-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi – „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!” a fost lansat luni 21 martie de Ministerul Apărării în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” și Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 10 – 17 iulie, la Predeal, cu sprijinul SMFT. La tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI.

La ediţia din acest an a taberei, 8 din cele 42 de locuri disponibile, vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul gimnazial și liceal, cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs şi sunt repartizate astfel: 16 locuri (8 echipe) pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 18 locuri (9 echipe) pentru elevii din învăţământul liceal.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi Uniunea Europeană.

În prima etapă (21 martie – 10 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (11 – 24 aprilie), echipele care au răspuns corect la cel puţin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 25–29 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului avându-se în vedere punctajul obţinut. –  PROMPT MEDIA

foto:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.