Acasă Externe Spania: Cinci tone de haine care urmau să ajungă la teroriști, confiscate...

Spania: Cinci tone de haine care urmau să ajungă la teroriști, confiscate de polițiștii spanioli

DISTRIBUIȚI

 uniforme(1)142880 – 04032016 – Poliția din Spania a confiscat 20.000 de uniforme și accesorii militare care urmau să ajungă la combatanții organizațiilor teroriste Jabhat Al Nusra și DAESH. Autoritățile de la Madrid afirmă că obiectele confiscate puteau dota o armată pregătită să lupte în orice zonă unde activează organizațiile teroriste jihadiste. Cele cinci tone de haine confiscate de poliție se găseau în trei containere, care urmau să fie transportate din Valencia și Algeciras spre zonele de conflict. Containerele au fost depistate la începutul lunii februarie, în cadrul unei operațiuni ample, în urma căreia au fost arestați șapte indivizi, acuzați de sprijin logistic și financiar pentru organizațiile teroriste din Siria și Irak.

Gruparea crease mai multe firme și obținea, la cele mai bune prețuri, diverse dotări pentru organizațiile Daesh și Frontul Al Nusra.

Conținutul containerelor în care s-au găsit cele 20.000 de uniforme militare era înregistrat cu haine de mâna a doua, pentru a nu trezi suspiciuni la controalele vamale, firmele deținute de grupare având ca obiect de activitate transportul de ajutoare umanitare și de haine folosite.

Poliția din Spania  a transmis într-un comunicat că firmele create la nivel internațional aveau ca obiectiv dotarea, menținerea și întărirea structurilor teroriste, prin aprovizionarea constantă cu material de luptă și prin găsirea de noi metode de finanțare. Operațiunea, finalizată cu deschiderea și inventarierea containerelor, a însemnat, de fapt, destructurarea acestei organizații. Cercetările în acest caz au început în anul 2014 și în 7 februarie a.c. au fost arestate șapte persoane, în Alicante, Valencia și Ceuta. Gruparea trimitea, sub formă de ajutoare umanitare, material militar, bani, echipamente electronice și de transmisii, arme și material pentru fabricarea de explozibili. Trimiterile se realizau din mai multe porturi spaniole. Arestații sunt sirieni, marocani și iordanieni, iar patru dintre ei au cetățenie spaniolă. – sursa: romania-actualitati.ro  – PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.