Acasă Externe SUA dau 20 milioane de dolari pentru ajutorarea refugiaților care au ajuns...

SUA dau 20 milioane de dolari pentru ajutorarea refugiaților care au ajuns în Europa

DISTRIBUIȚI

BANI_BANCI_FINANTE_dolari1143329 – 29032016 – Statele Unite ale Americii au anunțat deblocarea sumei de 20 milioane de dolari pentru a ajuta refugiații și migranții care au ajuns în Europa de anul trecut, a anunțat secretarul de Stat adjunct american pentru management și resurse Heather Higginbottom, relatează AFP și DPA.

            Aflată în vizită pe insula grecească Lesbos, principala poartă de acces spre Europa a migranților, Heather Higginbottom a subliniat că Statele Unite intenționează să se asigure că punerea în aplicare a acordului UE-Turcia respectă dreptul de azil și garantează protecția refugiaților.

            Prin deblocarea noilor fonduri, suma totală consacrată de anul trecut de Washington crizei migranților ajunge la 43,6 milioane de dolari, a precizat ea.

Din aceste noi fonduri, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) va primi 17,5 milioane de dolari pentru a oferi ‘adăpost, hrană și protecție celor mai vulnerabili refugiați și migranți din Europa, inclusiv din Grecia’, a precizat oficialul american.

            Restul de bani vor fi împărțiți între Federația Internațională a Crucii Roșii/Semilunii Roșii (2 milioane) și 500.000 de dolari vor merge la Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).

Ea a precizat că a venit în Grecia pentru a vedea exact modul în care se va pune în aplicare acordul UE-Turcia încheiat pe 18 martie, care prevede trimiterea înapoi în Turcia a tuturor migranților ilegali sosiți în Grecia, inclusiv a solicitanților de azil sirieni. Ea se va deplasa apoi la Geneva pentru o reuniune organizată de UNHCR privind găzduirea refugiaților sirieni.

Acest acord ‘este un prim pas în direcția cea bună pentru a organiza fluxul de migranți, însă multe din elementele sale fac încă obiectul unor discuții’, a mai spus ea. Textul prevede ‘protecția refugiaților și dorim aplicarea acestei prevederi, pe acest lucru ne concentrăm’, a insistat ea.

            Guvernul grec urmează să prezinte miercuri un proiect de lege menit să clarifice tratamentul aplicat migranților care fac obiectul acordului, adică cei care au sosit pe insule din 20 martie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.