Acasă Uncategorized Traficanți de migranți, filați mai bine de jumătate de an de DIICOT

Traficanți de migranți, filați mai bine de jumătate de an de DIICOT

DISTRIBUIȚI

IGPF - traficanti persoane143013 – 11032016 – O grupare infracţională care se ocupa de  traficul de migranţi a fost destructurată de DIICOT în colaborare cu Poliția de Frontieră.

Pentru a afla modul de operare al membrilor grupării, de la jumătatea anului trecut polițiștii de frontier sub coordonarea DIICOT au documentat și probat activitățile grupării care acționa teritoriul României, Bulgariei, Greciei, Turciei şi Irakului.

Grupurile de migranţi erau organizate în ţările de origine, transportate pe ruta Irak–Turcia-Cipru-Bulgaria-România spre Germania, Anglia, Suedia sau Norvegia, unde cereau azil politic.

Ca mod de operare, migranţii obţineau vize turistice aparținând unor state UE, în baza cărora intrau legal pe teritoriul României, unde erau cazaţi la mai multe adrese din Bucureşti şi Ilfov.

Ulterior, migranții erau transportați spre frontiera de vest a României, unde încercau să iasă în mod fraudulos din ţară (ascunşi în autocare, remorci ale TIR-urilor sau folosind acte de identitate bulgăreşti false).

Fiecare migrant achita membrilor grupului infracţional suma de aproximativ 12.000 dolari.

Patru grupuri formate din 14 persoane, cetăţeni irakieni, care au folosit această metodă de ajunere frauduloasă în Europa de Vest au fost oprite în vara anului trecut la Nădlac şi Cenad, în timp ce încercau să ajungă în Ungaria.

Operaţiunea a fost finalizată în cursul lunii decembrie 2015 când, în baza  mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Bucureşti, poliţiştii au percheziţionat trei locuințe  din Bucureşti şi Ilfov.

Persoanele implicate, trei cetăţeni români (o femeie şi doi bărbaţi) şi doi irakieni, sunt cercetate de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. – PROMPT MEDIA

foto:politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.