Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Alpiq Romindustries pierde irevocabil procesul cu Euro Insol

Alpiq Romindustries pierde irevocabil procesul cu Euro Insol

DISTRIBUIȚI

143732 – 18042016 – Curtea de Apel București a respins recursul Alpiq Romindustries împotriva sentinței prin care Tribunalul București i-a respins traderului contestația împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol de denunțare a contractului de vânzare a energiei electrice nr. 39CE/29.11.2004.

Alpiq Romindustries a mai pierdut un proces cu Hidroelectrica în luna februarie, când Tribunalul București a respins despăgubirile de 527.790.918,03 lei, pe care traderul de energie le ceruse.

Administratorul judiciar Euro Insol a denunțat contractul încheiat cu Alpiq Romindustries, constatând că în perioada 2006 – 31 mai 2012 acest contrac a generat o pierdere de aproximativ 422.034.773 lei, fiind una din cauzele intrării în insolvență a Hidroelectrica.

Din energia disponibilizată prin denunțarea acestui contract păgubos, Hidroelectrica a obținut doar în perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de peste 220 milioane lei.

Traderul de energie a fost obligat și la suportarea cheltuielilor de judecată în sumă de 58.762 lei, reprezentând onorariile avocaților.

Prin decizia menționată, CAB confirmă încă o dată că măsura denunțării contractelor bilaterale derulate între Hidroelectrica și traderii de energie a fost legală și temeinică, fiind justificată de pierderile imense suferite de Hidroelectrica prin încheierea și executarea acestor contracte.

Euro Insol și Hidroelectrica au fost apărate în instanță de avocații de la Borza și Asociații, respectiv Stănescu, Miloș, Dumitru & Asociații. Alpiq Romindustries a fost reprezentată de avocații de la casa de avocatură Schoenherr. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.