Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Ministrul Mihnea Motoc, la Centrul de Excelență NATO din Oradea

Bihor: Ministrul Mihnea Motoc, la Centrul de Excelență NATO din Oradea

DISTRIBUIȚI

Mihnea Motoc 143698 – 15042016 – Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a efectuat joi, 14 aprilie, o vizită la Centrul NATO de Excelenţă HUMINT, de la Oradea, însoțit de generalul de brigadă Marian Sima, locțiitorul șefului Direcției informații militare. După turul facilităților centrului, Mihnea Motoc a discutat cu reprezentanții acestuia despre provocările actuale și de viitor pe tema informațiilor militare.

Ministrul Motoc a apreciat faptul că în domeniul informaţiilor pentru apărare, MApN este contributor major atât în cadrul NATO, cât şi al UE, o relevanţă aparte având evaluările privitoare la situaţia de securitate din Ucraina.

“Cu cât incertitudinile mediului internaţional cresc, iar capacitatea noastră de predicţie pare să scadă în proiecţie temporală, cu atât trebuie sa fim mai uşor adaptabili oricărei situații. Cred cu tărie că folosirea inteligentă a informaţiei poate aduce avantaje strategice mai mari în apărare decât o divizie de tancuri. De aceea, se impune să continuăm să reflectăm serios şi curajos la priorităţile şi programele noastre pentru viitor”, a declarat Mihnea Motoc.

Centrul de Excelenţă HUMINT, inaugurat în anul 2010, are o dotare de excepție, săli de clase moderne, săli de conferințe, facilități de cazare, poligoane și spații de instruire adaptate diferitelor activități.

Misiunea NATO în domeniul HUMINT este de a furniza un punct unic de referinţă în domeniul creşterii capacităţii de intervenţie în teren a specialiştilor Alianței în domeniul informaţiilor, atât prin instruire, cât şi prin dezvoltarea de politici şi proceduri standardizate pentru sprijinirea Alianţei şi prefigurarea evoluţiei capabilităţilor de obținere a informațiilor din surse umane.

Prin programul său de lucru şi activităţile derulate, centrul este principalul agent de transformare a Alianţei în domeniul de expertiză specific prin dezvoltarea, promovarea şi implementarea de politici, concepte şi strategii noi, în scopul îmbunătăţirii capabilităţilor operaţionale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.