Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A fost extinsă urmărirea penală față de primarul Dorin Florea

București: A fost extinsă urmărirea penală față de primarul Dorin Florea

DISTRIBUIȚI

POLITICIENI_ALTI_POLITICIENI_dorin florea143787 – 20042016 – Procurorii au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, pentru luare de mită, Dan Aurel Florea, fiul primarului, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, precum și față de Mircea-Nicolae Musgociu, om de afaceri, pentru dare de mită și spălare de bani.

DNA susține că, la 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului Dorin Florea, au fost emise nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului ”Prelungirea Căii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Musgociu, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu municipiul Târgu Mureș. ”Acest lucru a fost urmat, la 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu și fiul primarului municipiului Târgu Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA. La 30 martie 2015, Dan Florea a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro”, afirmă procurorii.

Anchetatorii au constatat că, în cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, Dorin Florea a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale lui Mircea Musgociu, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat în Târgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu Mureș). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.