Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cozmin Gușă și Sorin Oancea, la DNA în dosarul Orban

București: Cozmin Gușă și Sorin Oancea, la DNA în dosarul Orban

DISTRIBUIȚI

 Cozmin Guşă143762 – 19042016 – Principalul acționar al trustului Realitatea, Cozmin Guşă, a fost marţi, la DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul lui Ludovic Orban. ”Am fost chemat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban de doamna procuror Claudia Roşu. Nici nu am cerut (bani – n.r.) nici nu mi s-a oferit, nici nu ne-am întâlnit, dar sigur, fiind un caz atât de complicat, care într-un fel a schimbat soarta alegerilor, e de datoria doamnelor de la DNA să elucideze, probabil în timpul campaniei, acest scandal de corupţie şi în acelaşi timp bineînţeles că televiziunile care nu au treabă cu asta trebuie disculpate”, a spus Guşă.

Tot marți a fost audiat, în același dosar, și directorul B1TV, Sorin Oancea. ”Este o chestiune personală, este mai degrabă o răzbunare între oameni politici, oameni de afaceri, în care suntem traşi, practic, şi noi, absolut aiurea. Ultima întâlnire a fost în vinerea dinainte de a fi chemat dânsul la audieri. Nu am discutat niciun moment despre niciun fel de sumă de bani, pentru că este ilegal. Adică legea nu îţi permite”, a precizat Oancea.

Ludovic Orban este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală. El a fost pus sub control judiciar, săptămâna trecută. Magistrații de la ÎCCJ au judecat marți dimineața contestația formulată de Orban cu privire la măsura dispusă de procurorii anticorupție.

Anchetatorii susțin că la data de 1 martie 2016, ”inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, „cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, mai arată DNA.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

Lunea trecută, Ludovic Orban și-a retras candidatura la Primăria Capitalei și a demisionat din funcțiile de prim-vicepreședinte al PNL și de vicepreședinte al Camerei Deputaților. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.