Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fără noi infracțiuni la pescuitul din Marea Neagră

București: Fără noi infracțiuni la pescuitul din Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

pescuit143679 – 14042016 –  Deputaţii PSD din cadrul Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic au votat, în şedinţa din data de 12 aprilie 2016, pentru un raport de respingere a propunerii legislative pentru completarea art. 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, înregistrată la Camera Deputaţilor prin Pl-x 242/2014. Propunerea legislativă urmăreşte introducerea unei noi infracţiuni, care să vizeze sancţionarea cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între unu şi trei ani a pescuitului comercial în Marea Neagră, prin folosirea de setci fixe pentru scrumbie. Actul normativ a fost respins în şedinţa Senatului, neprimind nici susţinerea Guvernului.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006 (Pl-x 106/2016) a primit un raport de respingere din partea Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic.

Propunerea legislativă are ca iniţiatori opt deputaţi şi senatori şi urmăreşte completarea dispoziţiei potrivit căreia contractele de gestionare a fondurilor de vânătoare aflate în derulare să se încheie pe o perioadă de 16 ani, cu acordul gestionarilor. Motivând că la această dată toate contractele de gestionare sunt încheiate pe o perioadă de 10 ani, gestionarii fiind trataţi în mod unitar fără discriminare, Guvernul a declarat că nu susţine propunerea legislativă. Totodată, la finalul lunii martie 2016, Senatul a respins acest act normativ. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.