Acasă Politic București: Gata de intervenție

București: Gata de intervenție

DISTRIBUIȚI

– 143620 – 12042016 – Peste 3.000 pompieri cu 600 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele pentru care hidrologii au emis avertizări pentru perioada următoare.

IGSULa acest moment există o atenționare de Cod Galben pentru pe unele râuri din judeţele Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita, Sibiu, Vrancea, Vaslui și Vâlcea cu valabilitate până marți la orele 18.00.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus inspectoratelor din judeţele aflate sub incidența codului de vremea rea adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

Având în vedere că precipitațiile pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii, în judeţele aflate sub incidenţa atenționării, s-a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenţia imediată.

În funcția de evoluția situației, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene vor activa grupele operative şi vor asigura rezerva de personal necesară intervenției, inclusiv prin dislocarea imediată în zonele de risc, a unor detașamente de pompieri care să participe la limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative, evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol.

În continuare, echipaje de intervenție din județele Arad și Cluj acționează pentru evacuarea apei din gospodării, curățarea fântânilor și distribuirea de apă potabilizată, prin instalațiile specifice, în comunitățile din zonele afectate de inundațiile înregistrate în ultimele zile. Totodată, reprezentanți ISU alături de membri ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență monitorizează și evaluează situațiile produse, pentru eliminarea potențialelor riscuri pentru populație.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forțelor și tehnicii de intervenție la inundații de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.