Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul încearcă din nou să spună realitatea despre buget

București: Guvernul încearcă din nou să spună realitatea despre buget

DISTRIBUIȚI

guvernulSindicaliștii cer doar bani, fără performanță – 143835 – 22042016 –  Guvernul a pregătit o nouă variantă a ordonanţei privind salarizarea unitară, care ar putea să fie adoptată de 1 iunie şi aplicată din toamnă, potrivit profit.ro.

Noua ordonanță va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, și până la un nivel de sustenabilitate bugetară care va fi definit prin calcule, va îngheța sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și va bloca la nivelul din iulie șapte categorii de plăți sociale, au declarat pentru Profit.ro surse din Guvern. Inechitățile rămase vor fi rezolvate până în 2020 – 2021.

Cele șapte categorii de plăți sociale pe care Guvernul vrea să le blocheze la nivelul din iulie 2016 sunt:

1) Indemnizațiile, compensațiile, primele și alte drepturi acordate personalului militar, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare

2) Pensiile de serviciu (pentru funcționari publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic și consular al României, judecători și procurori, militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare)

3) Indemnizațiile consilierilor locali și consilierilor județeni

4) Indemnizația de limită de vârstă pentru deputați și senatori

5) Suma lunară forfetară acordată deputaților și senatorilor

6) Diurna deputaților și senatorilor

7) Indemnizațiile de pensionare

Vor fi păstrate clasele de salarizare prevăzute în Legea-cadru 284/2010, precum și actuala încadrare a personalului pe clase de salarizare.

Premierul Dacian Cioloş discută vineri cu miniştrii, reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor despre majorarea salariilor. La discuţii  participă și ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.