Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Impulsionarea Tranziției spre Economia Verde în România – sectorul “Clădiri Verzi”

București: Impulsionarea Tranziției spre Economia Verde în România – sectorul “Clădiri Verzi”

DISTRIBUIȚI

cladiri verzi143455 – 04042016 – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pune accentul prioritar, în 2016, pe impulsionarea tranziției spre economia verde în România.

            În acest context, MMAP, în parteneriat cu Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, va organiza o sesiune participativă de consultare publică privind inițiativele ”verzi” din sectorul construcțiilor. Evenimentul va avea loc joi, 7 aprilie 2016, începând cu ora 14.00, în sala Cupola a Pavilionului Central al Romexpo, în cadrul expoziției pentru tehnologii și echipamente pentru protecția mediului ROMENVIROTEC, organizată sub patronajul MMAP. La eveniment va participa și ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

            Evenimentul vine în contextul în care România, ca membră a Organizației Națiunilor Unite și a Uniunii Europene, trebuie să depună eforturi de limitare a încălzirii globale la 2°C până la finalul secolului, în conformitate cu acordul de la COP21, Paris. Clădirile sunt responsabile de 40% din consumul de energie și 36% din emisiile de CO2 la nivel European. Aproape 80% din timp îl petrecem în clădiri, fie că suntem la serviciu, acasă, la cumpărături sau instituții publice, siguranța și sănătatea clădirilor având un foarte mare impact asupra populației. Construcția, operarea și demolarea clădirilor din România are un impact semnificativ asupra naturii țării noastre. Efectele negative asupra mediului includ folosirea ineficientă a energiei, acumularea deșeurilor și deversarea lor, folosirea resurselor naturale rare sustrase din ecosisteme fragile, dezvoltarea orașelor într-un mod ineficient din punct de vedere al mobilității, al infrastructurii durabile și al creării de spații plăcute si sănătoase pentru cetățeni.

            Construcțiile verzi au un rol esențial în tranziția către o economie circulară bazată pe creștere “verde”.

            Una din direcțiile de acțiune prioritară a MMAP în 2016 este de a îmbunătăți programele stimulente ce promovează energia verde și eficiența energetică a clădirilor. O tranziție către o abordare holistică va furniza proprietarilor de locuințe soluții de renovare mai eficiente sau noi clădiri rezidențiale care vor livra beneficii semnificative pentru mediul înconjurător, confort, calitate, siguranța și valoare ridicată.

            Programele propuse au ca scop recompensarea acelor proiecte ce demonstrează o performanța „verde” de vârf pentru a ajuta la popularizarea și creșterea aprecierii în piață a investițiilor responsabile în clădiri. De asemenea, stimulentele și abordarea „verde” a finanțării vor cataliza rapid inovarea în industrie și vor îmbunătăți performanța companiilor în așa fel încât mediul de afaceri din România va fi pregătit pentru transformarea esențială a economiei către una circulară, „verde” și cu emisii reduse de carbon.

            Temele acestui eveniment se vor axa pe importanța Economiei Circulare /Verzi – în special în industria Construcțiilor – spre o dezvoltare pozitivă a României, suport pentru Programe Verzi, situația curentă și oportunitățile ce sunt determinate de creșterea ”verde” și dezvoltarea și implementarea unui proces participativ și inovativ de colectare a opiniilor diverselor părți implicate în elaborarea de politici publice. – PROMPT MEDIA

foto:wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.