Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă o încercare

București: Încă o încercare

DISTRIBUIȚI

monica-macovei143680 – 14042016 – Europarlamentarul Monica Macovei, președinte al partidului M10, îi solicită, din nou, președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care partidele parlamentare au decis să se ierte de datorii în campania electorală și să-și deblocheze conturile.

“Nu ați răspuns la scrisoarea pe care am înregistrat-o la Palatul Cotroceni și nici nu ați comunicat opiniei publice ce veți face cu această lege. Revin cu solicitarea de a o trimite la Curtea Constituțională sau de a o retrimite în Parlament, pentru că promulgarea ar însemna acordul dumneavoastră pentru fraudarea alegerilor”, a declarat Monica Macovei.

Modificările aduse Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale strabilesc că, în campania electorală, conturile bancare ale partidelor politice “au statut de afectațiune specială și nu sunt supuse executării”.

La 1 aprilie 2016, Monica Macovei a înregistrat la Palatul Cotroceni (nr de înregistrare 4420/1.04.2016) o scrisoare, prin care îi atrage atenția președintelui Iohannis că această lege este imorală, ilegală și discriminatorie, acordând privilegii partidelor politice cu datorii și punându-le deasupra legii, cu încălcarea regulii constituționale a egalității în fața legii.

Camera Deputaților, cameră decizională, a votat miercuri, 30 martie 2016, proiectul de lege care modifică Legea nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Potrivit modificărilor, “conturile bancare pentru campania electorală prevăzute la alin (1) și (2) și la art 3 alin (9) au statut de afectațiune specială și nu sunt supuse executării”. Cu alte cuvinte, partidele politice parlamentare au decis prin lege ca în campania electorală să nu le mai fie blocate conturile, chiar dacă au datorii către stat sau creditori privați și, ca atare, conturile lor sunt blocate de ANAF.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.