Acasă Politic București: Începe procesul PNL împotriva Guvernului

București: Începe procesul PNL împotriva Guvernului

DISTRIBUIȚI

– 143588 – 11042016 – Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, este de părere că mai este timp suficient pentru ca alegerile locale să fie organizate în două tururi de scrutin şi refuză să se gândească la varianta în care liberalii vor pierde procesul intentat Guvernului.

PNL a contestat în repetate rânduri hotărârea de guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur, iar pe 9 martie formaţiunea a dat în judecată Executivul, depunând o cerere de chemare în instanţă la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti.

Luni, 11 aprilie, este primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. Liberalii vor să demonstreze în instanţă faptul că alegerea într-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstituţională. Le spun tuturor că este suficient timp să avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri”, a declarat Gorghiu.

În legătură cu varianta în care PNL ar pierde acest proces, Gorghiu spune că refuză să se gândească la aşa ceva şi că speră că decizia finală va fi aceea de trimitere a excepţiei către Curtea Constituţională. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.