Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Kovesi reacționează

București: Kovesi reacționează

DISTRIBUIȚI

 kovesi1143509 – 06042016  – Procurorul șef al DNA Laura Codruţa Kovesi a reacționat la informaţiile potrivit cărora anchetă a DIICOT vizează foşti agenţi ai Mossad care ar fi spionat-o. ”Este un dosar în curs la altă unitate de Parchet în care nu am calitate și în acest moment nu pot comenta. A fost o încercare nereușită de intimidare”, a declarat Kovesi.

Potrivit RiseProject, procurorii DIICOT anchetează patru cetăţeni israelieni pentru spionarea comunicaţiilor şi tentativa de compromitere a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.Doi dintre suspecţi  Dan Zorella şi Avi Yanus, sunt foşti ofiţeri de informaţii. Ei au pus bazele firmei de investigaţii private Black Cube, în care a activat şi Meir Dagan, cel care a condus spionajul israelian în perioada 2002 – 2011. Acesta din urmă a fost preşedinte de onoare al companiei Black Cube până în urmă cu două săptămâni, când a încetat din viaţă. Alţi doi cetăţeni israelieni implicaţi în operaţiune, Ron Weiner şi David Geclowicz, au fost arestaţi de magistraţii români. Pe parcursul lunii martie, cei doi au spart mai multe conturi de e-mail ale unor apropiaţi ai şefei DNA.

Costin Georgescu: Sunt amenințări puternice…. – La rândul său, fostul director al SRI Costin Georgescu a declarat, în același context, că la ora actuală există amenințări puternice pe zona informaticii și a arătat că demnitarii sunt protejați împotriva hackerilor.

”E o sarcină grea, dar o realizează destul de bine din câte știu. La ora actuală sunt amenințări foarte puternice. Ați văzut ce se întâmplă unde pătrund hackerii. Serviciul e specializat bine pe protecție pentru că demnitarii trebuie protejati începând cu președintele. E o normalitate din partea SRI și o realizare când îi prinde pe cei care încearcă”, a spus fostul șef al SRI, potrivit Digi24.

Chair dacă cei care o spionau pe șefa DNA sunt foști agenți Mossad, acesta spect nu implică agenția de informații israeliană. în niciun fel. ”Când cineva a intrat la pensie sau au ieșit din diferite motive, serviciile nu mai au niciun fel de responsabilitate asupra lor. Ar fi o muncă să se ocupe de cei care au plecat nu de cei care trebuie protejați. Sigur că vor răspunde. Am înțeles că sunt arestați, e problema lor mai departe”, a adăugat Costin Georgescu.

Georgian Pop: Instituțiile din România își fac treaba – Președintele Comisiei de control a SRI din Camera Deputaților, Georgian Pop, a prezicat că în Parlament nu s-ar putea întreprinde foarte multe acțiuni, din moment ce DIICOT are o acțiune în desfășurare.

”Fac aici două comentarii distincte: în primul rând, ori de câte ori procurorii declanșează o investigație, rolul Parlamentului încetează, deci fiind la DIICOT un proces în plină desfășurare nu pot să fac foarte multe, de fapt nu fac practic niciun comentariu. Este foarte bine că DIICOT investighează acest caz, dar ceea ce este foarte important este faptul că instituțiile din România își fac treaba și apără cetățenii români, indiferent că e vorba de șeful DNA sau de alți cetățeni de infracțiuni comise de organizații din alte state împotriva drepturilor și libertăților unui cetățean român. Vreau să felicit toate instuțiile statului care au permis ca investigația DIICOT să fie una serioasă și sunt convins că vor produce probe puternice”, a declarat Pop. –  PROMPT MEDIA

foto:nineoclock.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.