Acasă Politic București: Necolaiciuc, prins cu miniciuna

București: Necolaiciuc, prins cu miniciuna

DISTRIBUIȚI

 – 143607 – 11042016 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNCFR SA, sub aspectul infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. 

Necolaiciuc a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 5 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului București. În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea. Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.

La 3 iunie 2015, fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la zece ani închisoare pentru abuz în serviciu și utilizare a creditelor în alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel de DNA. El mai are la activ o condamnare definitivă de 4 ani și șase luni închisoare, dată în octombrie 2014 de Curtea de Apel București, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

În acest al doilea dosar, Necolaiciuc a fost eliberat condiționat pe 17 iulie, după nouă luni de detenție, deoarece din pedeapsă i s-a scăzut perioada petrecută în arest preventiv, respectiv iunie 2009 – octombrie 2011. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.