Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Omar Hayssam rămâne fără cetățenia română

București: Omar Hayssam rămâne fără cetățenia română

DISTRIBUIȚI

Omar HayssamEl zice că va muri român – 143845 – 25042016 – Comisia pentru cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) s-a întrunit vineri pentru a dezbate sesizarea venită din partea Serviciul Român de Informaţii (SRI), privind retragerea cetăţeniei române a lui Omar Hayssam. Sesizarea a fost formulată în temeiul art. 25 alin. 1, lit.d) din Legea cetăţeniei române nr.21/1991 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căreia cetăţenia română se poate retrage persoanei care ”este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională.”

Urmare a dezbaterii sesizării, comisia a constatat îndeplinirea condițiilor legale de retragere a cetăţeniei și va înainta președintelui ANC propunerea sa motivată. În baza raportului primit, acesta din urmă va analiza îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege şi va emite un ordin în acest sens. Omar Hayssam a primt cetățenia română prin HG nr.584/1993.

”Referitor la sesizarea facuta de SRI la Autoritatea Nationala de Cetatenie este strict procedurala care o impune legea si indiferent de rezultat, sunt si voi fi cetatean Roman cat voi trai, pentru ca am crescut in Romania de la varsta de 18 ani, aici am invatat, aici m am casatorit, copiii si sotia mea sunt Romani.”, susține pe pagina sa de socializare Omar Hayssam. – PROMPT MEDIA

foto:ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.