Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Parlamentul dă pensii speciale pentru toată lumea: Azi profesorii, care sunt...

București: Parlamentul dă pensii speciale pentru toată lumea: Azi profesorii, care sunt ”uzați psihic și fizic”

DISTRIBUIȚI

iohannis - parlament143501 – 06042016 – Proiectul de lege care prevede acordarea unor pensii de serviciu profesorilor din invatamantul preuniversitar cu o vechime efectivă de 30 de ani in invatamant, in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni, a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, intrucat a fost depasit termenul pentru dezbatere. Proiectul merge la Senat, care este camera decizionala.

Un grup de 15 deputati si senatori, majoritatea de la PSD, a depus, pe 21 decembrie, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din invatamantul preuniversitar, invocand ”stresul”, ”uzura psihica si fizica” la care sunt supusi profesorii, a caror munca este, spun ei, la fel de dificila ca cea a magistratilor, care primesc pensii speciale. Termenul de adoptare tacita a fost 22 martie. Initiatorii mai sustin ca, la fel ca magistratii, profesorii sunt indreptatiti sa beneficieze de pensii speciale.

Nu se spune nimic însă despre performanțele acestor profesori, aproape inexistente în ultimii 26 de ani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.