Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea dării în plată, cea privind...

București: Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea dării în plată, cea privind conturile de campanie ale partidelor și a numit procurorul general

DISTRIBUIȚI

iohannisDe asemenea, șeful statului a anunțat că va vota în București – 143952 – 28042016 – Președintele Klaus Iohannis a promulgat Lega privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, considerând că după retrimiterea în Parlament observațiile pe care le formulase au fost luate în considerare, iar proiectul a fost modificat ”corespunzător”: ”Am apreciat faptul că Parlamentul a ţinut cont de observaţiile mele şi consider că legea în forma în care a ajuns acum la promulgare este în regulă. În consecinţă am promulgat această lege şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat astăzi, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, șeful statului a fost de accord și cu Legea pentru modificarea şi completarea Legii 334 din 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, o lege de modificare, care conţine un punct care a fost discutat în spaţiul public destul de mult. ”O nouă normă, care a fost introdusă prin legea de modificare, este o normă care introduce o aşa-numită afectaţiune specială pentru conturile de campanie ale partidelor politice. Practic, contul de campanie al unui partid nu poate fi executat silit. Trebuie să ţinem cont când evaluăm această nouă normă de cel puţin două lucruri. Primul lucru se referă la faptul că există un fenomen, negativ în esenţă, dar există, numit migraţia politică – politicieni care părăsesc un partid şi trec în alt partid sau politicieni care părăsesc un partid şi înfiinţează alt partid. Este foarte ușor de imaginat că un creditor al unui partid migrează el sau migrează simpatia creditorului către un nou partid și atunci putem să ne imaginăm situații în care competiția politică este falsificată dacă se aplică o executare silită la contul unui partid, exact în campania electorală. Al doilea lucru de care trebuie să ținem cont este articolul 8 din Constituție, care ne spune care este de fapt rolul unui partid politic și putem să citim că partidele politice contribuie la definirea și exprimarea voinței politice. Or, dacă contul de campanie al unui partid este blocat exact în campania electorală, atunci cu siguranță apare o situație care afectează semnificativ felul în care acel partid se poate exprima sau poate contribui la formarea voinței politice. Ținând cont de aceste aspecte, am considerat că norma nou introdusă de legiuitor este corectă, drept pentru care am promulgat această lege”, a subliniat Iohannis.

A treia problemă pe care a comunicat-o Iohannis joi a fost legată de numirea procurorului general, în persoana lui Augustin Lazăr.

La finalul declarației de presă, președiontele a precizat că și-a făcut viză de reședință pe București, adică va vota la alegerile locale în Capitală. ”Mi s-a părut că este corect așa și, în consecință, voi fi și mai interesat de felul în care se face campanie electorală pentru București”, a punctate Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.