Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Poroșenko i-a amintit PF Daniel că în Ucraina există peste...

București: Președintele Poroșenko i-a amintit PF Daniel că în Ucraina există peste 100 de parohii ortodoxe în care slujbele religioase se oficiază în limba română

DISTRIBUIȚI

Petro Porosenko143823 – 22042016 – Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a întâlnit ieri, la reședința patriarhală, cu Petro Poroșenko, președintele Ucrainei.

În cadrul întrevederii, PF Daniel a subliniat importantele legături istorice și duhovnicești între cele două popoare vecine. În acest sens, patriarhul României a amintit de Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, de origine română, precum și de Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț, stareț de origine ucraineană al Mănăstirii Neamț în secolul al XVIII-lea. Frățietatea duhovnicească dintre cele două popoare durează până astăzi, acest lucru fiind dovedit și de mulțimea pelerinilor români care vizitează locurile cele mai importante din punct de vedere spiritual din Ucraina.

Petro Poroșenko a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru amabilitatea de a fi primit în această vizită și pentru eforturile depuse în direcția apropierii dintre cele două popoare, care au foarte multe lucruri în comun că țări majoritar ortodoxe în care Biserica se bucură de prețuirea deosebită a poporului.

În ceea ce privește situația bisericească din țara sa, președintele Ucrainei a adresat rugămintea ca Patriarhul României să susțină și să faciliteze realizarea dorinței ucrainenilor de a avea o Biserică Ortodoxă unită. De asemenea, șeful statului ucrainean a menționat că în Ucraina există peste 100 de parohii ortodoxe în care slujbele religioase se oficiază în limba română și, în acest context, a exprimat dorința ca și ucrainenii din România să poată avea slujbe religioase în limba maternă, inclusiv în București.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit că, în România, funcționează un Vicariat Ortodox Ucrainean, care are 32 de biserici parohiale și trei mănăstiri, în care se slujbele religioase se oficiază în limba ucraineană. În acest sens, PF Daniel a exprimat disponibilitatea pentru înființarea unei parohii care să deservească comunitatea ucraineană din capitala României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.