Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prevenţia în sănătate – prioritate naţională a acestei sesiuni parlamentare

București: Prevenţia în sănătate – prioritate naţională a acestei sesiuni parlamentare

DISTRIBUIȚI

 Lucia Varga143533 – 07042016  – Proiectul de lege privind activitatea de prevenţie în sănătate a fost adoptat tacit, în forma iniţială a legii, de Camera Deputaţilor şi va fi trimis Senatului României, for decizională.

Deputatul PNL Lucia Varga reamintește că amendamentele societăţii civile pe acest proiect legislativ, depuse de parlamentarii liberali la Comisia de sănătate, nu au fost dezbătute în cadrul şedinţei comisiei, invocându-se proceduri parlamentare. Urmare a acestor bâlbe procedurale, raportul PSD de respingere a proiectului a fost infirmat prin adoptarea tacită a legii prevenţiei în sănătate. Ignorarea societăţii civile şi adoptarea tacită a proiectului legislativ, demonstrează atât lipsa de asumare a PSD-ului în această problematică dar şi nevoia de conştientizare a necesităţii apariţiei unor reglementări ferme, la nivel naţional în ceea ce priveşte prevenţia în sănătate.

”De aceea, PNL, aşa cum şi-a asumat responsabilitatea în faţa societăţii civile în cadrul dezbaterilor publice, va depune şi susţine amendamentele acesteia la Senat. Consider că acest parteneriat cu societatea civilă s-a constituit într-un act ce obligă întreaga clasă politică la adoptarea în această sesiune parlamentară a legii prevenţiei în sănătate, astfel încât dreptul la sănătate al cetăţenilor României să devină prioritate naţională. Prevenţia în sănătate la nivel naţional este un prim pilon de rezistenţă al strategiei PNL de redresare a declinului demografic, un proiect de politici publice naționale prioritare”, a precizat Varga. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.