Acasă Politic București: Primarii din Rep. Moldova cer bani guvernului de la București

București: Primarii din Rep. Moldova cer bani guvernului de la București

DISTRIBUIȚI

– 143591 – 11042016 – Cei 1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului, reuniți la Palatul Parlamentului în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova, au cerut eliminarea granițelor birocratice între cele două state românești.

primari_MoldovaPrimari ai celor mai mari orașe din România și Republica Moldova, de la București, Chișinău, Iași, Pitești, dar și miniștri ai Guvernului Cioloș, printre care Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societate Informațională, au luat cuvântul în cadrul reuniunii. La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrățire și parteneriat, care stabilesc acțiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale.

De asemenea, 450 de localităţi de peste Prut s-au înfrăţit cu primării româneşti pentru a putea avea acces la fonduri pentru dezvoltare. Primarii moldoveni cer Guvernului de la Bucureşti să dea bani direct autorităţilor locale şi nu Executivului de la Chişinău, asta pentru că o ordonanţă din 2014 prevede că România poate finanţa proiecte în localităţile moldoveneşti înfrăţite.

”Aceste înfrățiri ar trebui cumva și bugetate în bugetele locale din România. Comunitatea locală ar vedea că ceva bun se întâmplă și asta le-ar da încredere să susțină în continuare direcția proeuropeană a Republicii Moldova. Dacă ar avea în fiecare an 100.000 de euro la bugetul lor suplimentar, credeți-mă, lucrurile vor merge ireversibil spre integrarea europenă indiferent ce va fi în Guvernul Republicii Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chişinău. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.