Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Schimbarea denumirii Ministerului Educației – cheltuieli enorme și inutile

București: Schimbarea denumirii Ministerului Educației – cheltuieli enorme și inutile

DISTRIBUIȚI

143824 – 22042016 – Deputatul PSD Miron Smarandache este revoltat față de cheltuielile inutile pe care sunt obligate să le suporte instituțiile de învățământ în urma schimbării denumirii Ministerului Educației.

”După preluarea de către dvs. a portofoliului actual, prima decizie luată a fost aceea de a schimba denumirea ministerului, din Ministerul Educației și Cercetării în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Acest fapt a pus unitățile școlare, de la creșe și grădinițe până la școlile doctorale, în ingrata situație de a cheltui sume deloc neglijabile pentru a schimba ștampilele instituțiilor, diplomele, antetele, precum și firmele, luminoase sau nu, de la porți și de pe sedii”, a subliniat deputatul în interpelarea trimisă ministrului Curaj. Smarandache a mai declarat că mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ din județul Bacău i-au relatat că este inadmisibil faptul că în ultimii trei ani au avut de schimbat trei ștampile și trei firme, după tot atâtea schimbări ale numelui ministerului. ”Pentru fiecare modificare, grădinițele, școlile, liceele și universitățile au fost puse la plata unor sume care ar fi putut fi mult mai judicios folosite în scopul îmbunătățirii procesului de învățământ: sprijinirea elevilor proveniți din familii defavorizate și combaterea abandonului școlar, pentru a vă da doar două exemple, și nu pentru asemenea proceduri birocratice inutile”.            Miron Smarandache a mai accentuat că o situație aparte este reprezentată de ”stocul de diplome tipărite și înseriate anii trecuți, cu vechea denumire, care, în urma schimbării denumirii ministerului, au ajuns pur și simplu să fie aruncate, inclusiv sumele investite în acestea, la toate nivelurile învățământului românesc!”

Parlamentarul vrea să știe care este suma totală cheltuită de unitățile de învățământ din România în acest sens. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.