Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Stolojan propune

București: Stolojan propune

DISTRIBUIȚI

Theodor Stolojan143484 – 05042016 – Uniunea Europeană, SUA şi alte ţări dezvoltate ar trebui să nu mai accepte tranzacţii financiare şi comerciale cu societăţi care au sediul în ”panarame fiscale” care nu acceptă să încheie acorduri de transparenţă cu restul statelor lumii. Iată ce spune la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, în contextul dezvăluirilor din dosarul Panama Papers: ”Am propus de mai multe ori în Parlamentul European să acţionăm pentru ca ţările membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, alte ţări dezvoltate şi foarte multe alte ţări să nu mai accepte nici o tranzacţie financiară, nici o tranzacţie comercială cu societăţi comerciale care au sediul în asemenea panarame fiscale din lume, care nu acceptă să încheie acorduri de transparenţă cu restul statelor lumii. Din păcate, această propunere nu a avut susţinere de nici un fel, deşi am propus-o de mai multe ori”, spune eurodeputatul.

S-ar impune o anchetă şi în România, după dezvăluirile din dosarul Panama? ”Categoric, categoric. Aţi văzut că deja avem semnale, mă rog, nu am cifre, dar a apărut în presă, discutăm de peste o sută de cetăţeni români, unii văd că au renunţat la cetăţenia română, după ce şi-au umplut buzunarele în România”, afirmă Theodor Stolojan.

Întrebat dacă ar trebui rediscutată în Parlamentul European tema paradisurilor fiscale şi dacă va pune din nou subiectul pe agenda PE, eurodeputatul PNL a răspuns: ”Categoric, pentru că acum UE este în etapa în care ia o serie de măsuri extrem de precise, pentru a obliga de exemplu companiile transnaţionale să raporteze veniturile, profiturile realizate în fiecare ţară în care îşi desfăşoară activitatea şi nu numai o singură raportare la nivelul centralei multinaţionale într-un anumit stat membru, astfel încât fiecare ţară să poată cunoaşte ce profituri se realizează în ţara respectivă şi care trebuie declarate şi impozitate şi nu plimbate prin fel de fel de ţări, de jurisdicţii cu cote de impozit mai mic, iar următorul pas este legat de a extinde la nivel planetar ceea ce deja există de exemplu între SUA şi restul ţărilor, cel puţin din UE, unde în fiecare an se comunică cine ce venituri a realizat în SUA şi reciproc. De fapt şi România are obligaţia să comunice aceste venituri realizate de rezidenţi străini în România”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.