Acasă Stiri Locale Centru Harghita: Proiectul local de prevenire a consumului de droguri “Între tradiţie şi...

Harghita: Proiectul local de prevenire a consumului de droguri “Între tradiţie şi modernism!”

DISTRIBUIȚI

 -143580 – 08042016 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Harghita, în parteneriat cu Asociaţia pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog – Filiala Harghita şi beneficiind de finanţarea Primăriei Miercurea Ciuc, lansează proiectul local “Între tradiţie şi modernism!”. Este vorba de un proiect adresat tinerilor, care își propune promovarea de activități de petrecere a timpului liber (culturale, artistice şi sportive), ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), fiind în concordanță cu Planul de acțiune privind implementarea Strategiei Naționale Antidrog 2013 – 2016.

Proiectul este important prin scopul propus şi efectele preconizate, respectiv implicarea tinerilor în acte creative de cunoaştere şi păstrare a tradiţiilor, prin activităţi de educaţie meşteşugărească menite a le dezvolta sentimentul apartenenţei la o naţiune şi interesul pentru promovarea cusăturilor tradiţionale, ajutarea acestora să-şi folosească timpul liber constructiv, oferind o alternativă la consumul de alcool sau droguri.

În paralel, proiectul este important şi pentru cadrele didactice şi familiile extinse ale elevilor, care vor contribui, la solicitarea participanţilor direcţi, la realizarea unor modele de cusături tradiţionale ce pot fi transpuse în modern.

În cadrul proiectului, vor fi implicaţi tineri din Şcoala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Miercurea Ciuc  şi Colegiul Naţional ”Octavian Goga” Miercurea Ciuc. Proiectul va fi implementat în perioada aprilie – mai 2016. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.