Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Dosare penale pentru arme deținute ilegal

Ilfov: Dosare penale pentru arme deținute ilegal

DISTRIBUIȚI

 –143572 – 08042016 – La 7 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au acţionat suplimentar, pe raza localităților Voluntari, Afumați, Ștefănești și Găneasa, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

MI_armePoliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit patru dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, pentru persoanele în cauză au fost emise dispoziţii de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor. Cele șase arme, neletale, dintre care una deţinută ilegal, au fost indisponibilizate.

De asemenea, 286 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţiştii rutieri pentru încălcări ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost retrase și 14 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 14 permise de conducere.

În urma controalelor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea disciplinei financiar contabile de către agenţii economici.

Poliţiştii de ordine publică au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legii nr.61/1991 privind sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice şi 4 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu legea nr. 333/ privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. De asemenea, pe numele administratorului unei societăţi comerciale a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare în scop comercial a activităţilor de pază.

 

Totodată, în cadrul acţiunii au fost desfăşurate activităţi de prevenire a accidentelor rutiere în zona unităţilor de învăţământ, precum şi de prevenire a furturilor din autoturisme, în zona complexelor comerciale, din localitatea Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.