Acasă Cultura/Media Israel: Mugur Vărzariu la Festivalul Internațional de Fotografie din Israel

Israel: Mugur Vărzariu la Festivalul Internațional de Fotografie din Israel

DISTRIBUIȚI

Mugur Vărzariu 143727 – 18042016 – Festivalul Internațional de Fotografie va avea loc, în acest an, în perioada 23 aprilie – 7 mai 2016 în centre culturale din Orașul Vechi și Portul din Yaffo. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România va fi reprezentată în program de expoziția de fotografie’ Roma always’ semnată de Mugur Vărzariu, care va fi prezentată în Hangar 1 din Portul din Yaffo.

În cadrul programului de evenimente al festivalului, artistul român va participa în data de 26 aprilie, ora 17:00 la o întâlnire cu publicul, iar în data de 27 aprilie, ora 21:00 la Photographers Marathon. Ambele evenimente, în limba engleză, vor avea loc la Hangar 1 în Portul din Yaffo.

Mugur Vărzariu  este unul dintre cei mai apreciați fotografi și activiști sociali din România, lucrările sale fiind premiate cu distincții internaționale. Din 2010 Mugur Vărzariu activează ca fotograf documentar, fiind corespondent al unor importante agenții de știri. În proiectele sale, acesta abordează aspecte actuale ale vieții cotidiene din România contemporană, într-o încercare de încurajare a dezvoltării spiritului civic în rândul instituțiilor și la nivel individual. Mugur Vărzariu consideră că, deși fotograful trebuie să fie obiectiv în realizarea lucrărilor sale, acesta trebuie să-și ducă proiectul mai departe și să încerce să aducă o contribuție pozitivă care va rezulta într-o schimbare socială. Tema principală a lucrărilor și a activității sale sociale o reprezintă comunitatea română de etnie rromă, fiind invitat de către UNICEF România și Elveția, Open Society și Amnesty Internațional să realizeze lucrări pe această temă.

În 2014, a fost numit ambasador al Fundației World Vision, fiind public speaker pe tema drepturilor omului și a implicării sociale prin fotografie. În această calitate, a fost invitat să susțină și să promoveze această temă în instituții de învățământ din România și Europa, precum Școala Lauder Reut, Colegiul I.L. Caragiale, Colegiul Național Aurel Vlaicu, Colegiul Național Grigore Moisil. Școala Avram Iancu. Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța și Institutul de Studii Fotografice din Catalonia.

Festivalul Internațional de Fotografie reunește peste 200 de artiști fotografi din Israel și din străinătate într-un program de 30 de expoziții, conținând peste 1.000 de exponate. Scopul festivalului este de a oferi o platformă culturală pentru schimburile interdisciplinare prin fotografie, promovând, în același timp, și schimbarea socială. – PROMPT MEDIA

foto:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.