Acasă Externe Italia: Primul candidat român la Consiliul General al Romei face un apel:...

Italia: Primul candidat român la Consiliul General al Romei face un apel: «Înscrieţi-vă pe listele electorale!»

DISTRIBUIȚI

Eugen Terteleac143451 – 04042016 – Asociaţia Românilor din Italia (ARI) anunţă susţinerea pentru candidatura Laurei Văsîi la Consiliul general al Primăriei Romei. Laura Văsâi este primul român care îşi anunţă candidatura la Roma.

            Decizia de a susţine un candidat român la alegerile administrative din acest an a fost anunţată încă din data de 6 martie, când la Spectacolul-maraton de la Roma organizat de ARI cu ocazia Mărţişorului, candidatul independent Alfio Marchini a cerut public desemnarea unui candidat pe propria listă electorală.

            ”Sunt convins că este cea mai buna alegere”, declară preşedintele ARI, Eugen Terteleac. ”Laura Văsîi este o militantă cunoscută şi apreciată în mediul asociativ românesc din Italia, iar Alfio Marchini, candidat independent care are sloganul ”fără partidele politicile”, este un candidat care merită voturile comunităţii. Foarte mulţi români din Roma şi din Italia în general sunt dezamăgiţi de activitatea partidelor politice, italiene şi româneşti, a mai declarat preşedintele ARI.

            Laura Văsîi are două licențe în economie, obținute în România şi Italia, are dublă cetăţenie şi se ocupă de asistență fiscală la Roma.

            Candidata Laura Văsâi şi Asociaţia Românilor din Italia fac un apel către toate asociaţiile şi reprezentanţii cultelor religioase de la Roma, de a se implica invitând un numâr cât mai mare de rezidenţi români să se înscrie pe listele electorale.

            Procedura cea mai simplă de înscriere este în format electronic, descărcând formularul de înscriere de pe site-ul primăriei TRomai, de la  adresa  www.comune.roma.it/PCR/resources/cms/documents/MOD_DOMANDA_UE_AMMINISTRATIVE.pdf. Formularul, completat şi semnat, împreună cu fotocopia unui document de identitate valabil trebuie transmise la adresa de email protocollo.elettorale@comune.roma.it. Înscrierile pot fi făcute până cu cel puţin 30 de zile înainte de data alegerilor, care au fost anunţate pentru 5 iunie. Deci nu mai este foarte mult timp pentru inscriere.

            Asociaţia Românilor din Italia pune la dispoziţie şi oferă suport celor interesaţi să se înscrie pe listele electorale biroul din Roma (adresa: via del Fringuello 50 a, 00169 Roma).

            Tot pentru înscrierea pe listele electorale, CCIRO Italia invită românii rezidenţi în Roma la propriul birou aflat în incinta supermarketului La Strada (adresa: Circonvallazione Nomentana 530, vizavi de Gara Tiburtina – lângă Atlassib). – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.