Acasă Uncategorized Olt: Se pregătește Bacalauretul pentru toți

Olt: Se pregătește Bacalauretul pentru toți

DISTRIBUIȚI

Curaj143836 – 22042016 – Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, la Slatina, că anul viitor vor avea loc mai multe schimbări în ceea ce priveşte modul de organizare a Bacalaureatului, urmând ca acesta să fie bazat pe un set de teste deja cunoscute de elevi. Curaj a afirmat că sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit pentru un Bacalaureat diferenţiat, însă îşi doreşte ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte, anunță Mediafax.ro.

”Nu am cum să fac modificări la evaluarea naţională sau la bacalaureat, legea nu mă lasă, chiar dacă aş vrea, dar anul viitor vor fi făcute nişte schimbări astfel încât, pe de o parte, să-i orientăm pe tinerii noştri spre şcoala potrivită, iar pe de altă parte aş vrea din ce în ce mai mult ca bacalaureatul să fie bazat pe nişte teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, iar elevii să fie pregătiţi. Nu doar să scoatem nişte subiecte. Cred că ar trebuie să mergem spre itemi de evaluare cunoscuţi dinainte”, a spus ministrul Educaţiei.

Totodată, în opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă uşor de la şcoala profesională la liceu şi invers. „Eu cred că este important să ne uităm pe partea de şcoală profesională, astfel încât tinerii noştri să ajungă la nivelul de calificare cinci fără să meargă pe linia liceului şi să ajungă în zona profesională. Atunci lucrurile vor fi foarte frumoase. Mai ales, trebuie să le arătăm cum anume pot să se mişte între liceu şi profesională, între profesională şi liceu, pentru că opţiunile se schimbă odată cu ajungerea la maturitate”, a adăugat Curaj.

Ministrul Educaţiei a vizitat, joi, Târgul de oferte educaţionale desfăşurat la Slatina. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.