Acasă Externe Reuniunile Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare şi a Consiliului Afaceri...

Reuniunile Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare şi a Consiliului Afaceri Externe în formatul miniştrilor apărării

DISTRIBUIȚI

Mihnea Motoc143728 – 18042016 – Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, participă în zilele de 18 și 19 aprilie,  la Luxemburg, la reuniunile Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare şi Consiliului Afaceri Externe în formatul miniştrilor apărării.

       Discuţiile se vor desfăşura din perspectiva stadiului de elaborare a Strategiei globale a Uniunii Europene, progreselor înregistrate pe tema implementării iniţiativei de Consolidare a capacităţilor în sprijinul securităţii şi dezvoltării şi din cea a contracarării ameninţărilor hibride. O sesiune specială va fi organizată în vederea analizării stadiului actual şi perspectivelor angajamentului UE în Afganistan, la care va participa şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

       În marja reuniunii este prevăzută şi o sesiune privind situaţia de securitate din Libia, care se va desfăşura cu participarea comună a miniştrilor apărării şi miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

       Pe parcursul reuniunii, ministrul român al apărării naţionale va avea o serie de consultări cu omologii săi din Polonia, Bulgaria, Grecia şi Marea Britanie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.