Acasă Sport Rusia: Trei medalii de bronz pentru judoka români la Campionatul European

Rusia: Trei medalii de bronz pentru judoka români la Campionatul European

DISTRIBUIȚI

andreea_chitu143871 – 25042016 – Monica Ungureanu, Andreea Chițu și Daniel Natea au adus trei medalii de bronz delegației României prezente la Campionatul European de Judo de la Kazan (Rusia), disputat în perioada 21 – 24 aprilie. Repartizată în grupa C a categoriei 48 de kilograme, Monica Ungureanu a beneficiat de un prim tur liber, apoi a dispus de sportiva din Georgia, Olga Aladoshvili, ulterior învingând-o și pe maghiara Reka Pupp. În semifinale, Ungureanu a fost învinsă de belgianca Charline Van Snick, dar și-a adjudecat medalia de bronz după înfruntarea cu judoka italiană Valentina Moscatt.

La categoria 52 de kilograme, Andreea Chițu a intrat în concurs în al doilea meci al grupei A, unde a trecut de spaniola Laura Gomez, după care a învins-o și pe rusoaica Yulia Ryzhova. Chițu nu și-a putut apăra medalia de aur obținută la Campionatul European de anul trecut, deoarece a fost învinsă în semifinale de franțuzoaica Priscilla Gneto, dar și-a trecut în cont locul al treilea după victoria asupra lui Evelyne Tschopp din Elveția.

Daniel Natea a făcut parte din grupa C a categoriei +100 de kilograme, unde a debutat cu o victorie, în turul al doilea, în fața austriacului Daniel Allerstorfer. După ce a trecut și de maghiarul Barna Bor, românul a pierdut în semifinale la israelianul Or Sasson, pentru ca în finala pentru bronz să-l învingă pe Oleksandr Gordiienko din Ucraina.

La Campionatul European de la Kazan au mai participat încă cinci judoka români. Larisa Florian a pierdut în primul tur al categoriei 52 de kilograme în fața elvețiencei Evelyne Tschopp, în cadrul grupei D.

Corina Căprioriu a avut primul tur liber în grupa A a categoriei 57 de kilograme, însă a pierdut în cel secund, împotriva bulgăroaicei Ivelina Ilieva.

La aceeași categorie, Loredana Ohâi a cedat în fața polonezei Arleta Podolak, în primul tur al grupei C. La 63 de kilograme, Ștefania Dobre a trecut de suedeza Anna Bernholm, în primul tur al grupei D, dar a pierdut meciul secund, în fața israeliencei Yarden Gerbi.

La masculin, Cristian Bodîrlău a avut primul tur liber în grupa D a categoriei 81 de kilograme, dar a fost eliminat în cel de-al doilea, de olandezul Frank De Wit. Pentru medaliile de bronz obținute, Monica Ungureanu, Andreea Chițu și Daniel Natea vor acumula 160 de puncte în clasamentul mondial, anunță romania-actualitati.roPROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.