Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Slovenia: Răcire neobișnuită a vremii

Slovenia: Răcire neobișnuită a vremii

DISTRIBUIȚI

ninsoare143948 – 28042016 – Prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă a anului, însoțită de ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul Sloveniei, la frontierele cu Austria, Croația și Italia, precum și pe litoralul Mării Adriatice.

Circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncționalități din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunata din cauza poleiului.

Circulația rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2-E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2-E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2-E61, între Ljubljana și Kranj, precum şi pe  autostrada A1-E61/70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste).

Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulație, din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Vršič, Ljubelj și Korensko și drumul Mojstrana-Vrata.

Având în vedere dinamica situației, Ministerul Afacerilor externe recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi circulație din Slovenia, asupra restricțiilor existente, să circule prudent, să respecte semnele și avertizările de circulație și să țină cont de alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.

Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic în condiții de ninsoare și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional). – PROMPT MEDIA

foto:replicaonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.