Acasă Externe Spania: Ministrul spaniol implicat în scandalul #PanamaPapers iese din politică

Spania: Ministrul spaniol implicat în scandalul #PanamaPapers iese din politică

DISTRIBUIȚI

 Jose Manuel Soria143714 – 15042016 – Ministrul spaniol al Industriei a demisionat după ce numele său a apărut în documentele Panama, #PanamaPapers – legate de ascunderea averilor în paradisuri fiscale. Jose Manuel Soria renunţă totodată la mandantul de parlamentar şi la calitatea de membru al Partidului Popular.

Ministrul apare pe lista proprietarilor de firme în Bahamas şi ulterior ca administrator al unei companii off shore. La începutul săptămânii, el a negat orice legătura cu paradisurile fiscale, însa ulterior a recunoscut că tatăl sau a deţinut o firmă în Bahamas.

Joi, presa de la Madrid a publicat mai multe documente semnate de Jose Manuel Soria, care demonstrează ca oficialul a ascuns implicarea sa în companii off shore. Printre personalităţile spaniole care au avut participări sau au deţinut companii in paradisuri fiscale şi nu şi-au plătit impozitele în ţara de reşedinţă figurează şi mătuşa regelui Felipe şi regizorul de film, Pedro Almodovar, transmite Romania-actualitati.ro.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.