Acasă Externe Suspectul-cheie al atentatelor de la Paris, extrădat în Franța

Suspectul-cheie al atentatelor de la Paris, extrădat în Franța

DISTRIBUIȚI

salah_abdeslam143927 – 27042016 –  Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor care au avut loc în noiembrie anul trecut la Paris şi care s-au soldat cu moartea a 130 de persoane, a fost extrădat în Franţa din Belgia, anunță procuratura belgiană, citată de RFI.

Iniţial, suspectul a cerut să fie judecat în Belgia, însă s-a răzgândit şi a solicitat transferul în Franţa. Înainte de extrădare, avocatul său spunea că Abdeslam este dispus că colaboreze cu anchetatorii.

După patru luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat în martie săptămâni de forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek.

Presa belgiană a scris marţi că Abdeslam şi fratele său, Brahim, care s-a detonat la 13 noiembrie la Paris, au fost supravegheaţi de autorităţi la începutul anului trecut, după ce forţele de ordine au aflat că vor să plece în Siria. Dosarul a fost, însă, clasat în aprilie 2015, din lipsă de resurse.

Între timp, postul francez M6 a difuzat o înregistrare video din restaurantul parizian în care jihadistul francez Brahim Abdeslam s-a detonat, pe 13 noiembrie, omorându-se şi rănind mai multe persoane.

Abdeslam nu a mai colaborat cu autorităţile belgiene după atentatele care au lovit la 22 martie Bruxelles-ul.

Teroristul a fost interogat numai o oră înainte de atentatele care au lovit aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 35 de morţi şi peste 300 de răniţi. El nu a fost întrebat de anchetatori despre posibilitatea organizării unor noi atacuri, fiindcă starea sa de sănătate nu permitea audierea îndelungată. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.